miércoles, 13 de abril de 2011

Albada

Va obrir la porta de casa, va passar al menjador, va retirar els mobles de la paret, tot sol, venia pensant-s'ho des de feia molta estona, ho tenia decidit. Va agafar les pintures de l'estudi, tot accelerat va començar a preparar diferents colors en gots, diferents textures, anava provant i provant. Dues tonalitats de grisos diferents, tres de vermell, dues de taronja, tres blaus foscos però molt ben diferenciats; també havia agafat dos pinzells i una brotxa. Va mirar-s'ho tot per comprovar que no li faltava res, ho va repassar quatre vegades, va inspirar amb força un parell de cops, i va començar una batalla sense treva amb la, fins aquell moment, impol·luta paret blanca.

La seva dona, que l'havia vist entrar, observava des de la distància aquella escena. El va observar mentre movia els mobles deixant la virginal paret a la vista, mentre corria de l'estudi al menjador, mentre preparava les pintures i, ara, mentre lidiava brotxa i pinzells en mà, com s'hi allunyava i s'hi apropava al seu enemic com si d'un boxejador s'hi tractés. Suava, s'emprenyava, remugava sense miraments.... Unes hores després, amb la dona ja dormint, s'hi va allunyar, es va asseure i va mirar durant una llarga i silenciosa estona l'albada que sempre havia somiat observar.


Aquesta entrada fa més d'un any que va ser desada (31-01-10). Dins de l'arxiu cridava i no deixava reposar a la resta de lletres.

No hay comentarios:

Creative Commons License
obra de 13libras està subjecta a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons Creat a partir d'una obra disponible a 13libras.blogspot.com